-
تامین آب برای زنبور
چهارشنبه 23 شهریورماه سال 1390 09:56
عده ای از زنبور های چرا کننده مقداری آب در چینه دان خود به کندو حمل کرده و ذخیره می کنند . مصرف آب عمدتاَ برای رقیق کردن عسل به عنوان غذ ای لار و ها ، خنک کردن و مرطوب کردن کندو و تا حدودی برای مصرف خود زنبور ها جهت تعادل فیزیولوژکی بدن آنها می باشد . بهترین روش تامین آب ، مستقر کردن کندو ها در فاصله نزدیک به آبهای...
-
عکس هایی زیبا از زنبور عسل
چهارشنبه 26 مردادماه سال 1390 13:35
برای دیدن عکس ها به ادامه مطلب مراجعه کنید عکس زنبور عسل عکس زنبور عسل زنبور گل و زنبور زنبور عسل عکسفا
-
مراحل تغذیه زنبور عسل و روش تهیه کیک زنبور
سهشنبه 18 مردادماه سال 1390 17:50
مهدی رزاقی کمرودی کارشناس ارشد پرورش و تغذیه زنبور عسل مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران انواع تغذیه زنبور عسل: 1- تغذیه تحریکی ملکه : تغذیه تحریکی ملکه بعد از برداشت عسل پاییزه و به مدت یک ماه که شهد وگرده گل کمتر به کلنی آورده میشودانجام می گیرد در مناطقی که از اواسط الی اواخر تابستان کار شهد و...
-
کاربرد بره موم
سهشنبه 28 تیرماه سال 1390 20:09
کاربرد بره موم بسیار وسیع می باشد ولی در زیر بسیار مختصر توضیح داده می شود. بره موم مصارف فراوانی داشته و تقاضایی زیادی در کشور های چین ، روسیه ، امریکاجنوبی ، دارد . به طور متوسط می توان از هر کندو 60 گرم بره موم برداشت نمود البته میتوان با گذاشتن شبکه های مخصوص با سوراخهای 1.5 میلیمتری بالای قابهای کندو ، زنبور ها...
-
زنبور داری فرصتی برای ایجاد اشتغال
چهارشنبه 22 تیرماه سال 1390 17:24
زنبور داری فرصتی برای ایجاد اشتغال تهران - در سال های اخیر به زنبورداری به عنوان یک فرصت برای ایجاد اشتغال نگاه شده و در بسیاری از شهرستان های استان تهران نیز زنبورداری به عنوان یک حرفه و یا شغل مورد توجه قرار گرفته است. زنبور نیز یکی از آفریده های خوب خدا است و مانند بقیه آفریده های خداوند دارای فواید زیادی برای...
-
حمله زنبور عسل و عکس العمل در برابر انها
جمعه 20 خردادماه سال 1390 13:06
بیشتر دشمنان طبیعی زنبور عسل می توانند از طریق سوراخ ورودی کندو واذرد ان شوند. در مواقعی که شهد در طبیعت فراوان باشد و کندو نیز ارام باشد زنبورهای کارگر توجه کمتری به سوراخ پرواز دارند ولی بر عکس در مواقعی که شهد در طبیعت کم باشد و احیانا کندو نیز اشفته باشد،تعداد زنبورهای گارد و توجه انها به سوراخ پرواز بیشتر می شود....
-
غده های مهم
چهارشنبه 28 اردیبهشتماه سال 1390 18:41
در داخلا دو طرف سر کارگر یک جفت غدهای به نام غدههای شیری وجود دارد که از خود مادهای به نام شیر یا ژله شاهانه ترشح میکند و با آن ملکه و لاروهای خیلی جوان را تغذیه مینمایند. غدههای بزاقی همراه با یک جفت غده سینهای بوسیله یک کانال مشترک ، ترشحاتشان را به داخل دهان زنبور میریزند. ترشحات این غدهها در موقع لارو...
-
دانستنی های قرآنی (عسل)
دوشنبه 12 اردیبهشتماه سال 1390 13:56
آیا میدانید : تعداد ۱۰۱۵۰۳۰ نقطه در قرآن بکار رفته است آیا میدانید : تعداد ۵۰۹۸ محل وقف در قرآن وجود دارد آیا میدانید : تعداد ۳۹۵۸۶ عدد کسره در قرآن بکار برده شده است آیا میدانید : تعداد ۱۹۲۵۳ عددتشدید در قرآن بکار برده شده است آیا میدانید : بهترین نوشیدنی که در قرآن ذکر شده ( شیر ) می باشد آیا میدانید : بهترین خوردنی...
-
خاصیت بره موم
پنجشنبه 18 فروردینماه سال 1390 18:49
بره موم مصارف فراوانی داشته و تقاضایی زیادی در کشور های چین ، روسیه ، امریکاجنوبی ، دارد . به طور متوسط می توان از هر کندو 60 گرم بره موم برداشت نمود البته میتوان با گذاشتن شبکه های مخصوص با سوراخهای 1.5 میلیمتری بالای قابهای کندو ، زنبور ها را تحریک به آوردن مقدار بیشتری بره موم کرد . جهت برداشت بره موم بهتر است...
-
زنبور عسل در قرآن؟
چهارشنبه 10 فروردینماه سال 1390 13:47
و اوحى ربک الى النحل ان اتخذى من الجبال بیوتا و من الشجر و مما یعرشون ثم کلى من کل الثمرات فاسلکى سبل ربک ذللا یخرج من بطونها شراب مختلف الوانه فیه شفاء للناس ان فى ذللک لایة لقوم یتفکرون . به نام خدا با سلام زنبور عسل س از مکیدن شیره گلها و گیاهان بوسیله خرطوم خویش آنرا به کیسه عسلی که در شکم است برده و پس از چند عمل...
-
ملکه زنبور عسل
یکشنبه 22 اسفندماه سال 1389 20:32
طول بال ملکه نسبت به طول بدن در مقایسه با افراد نر و کارگر کوتاهتر است و شکم به نحو بارزی کشیده است . وقتی که ملکه زنبور عسل به رشد کافی رسید، با آرواره هایش درپوش سلول خود را می برد و از آن خارج می گردد. ملکه پس از خروج از سلول، ابتدا مقداری عسل می خورد،پس از آن شروع به گردش در کلنی می کند. در فاصله کوتاهی به جستجوی...
-
به علت گردوغبار و تنشهای گرمایی تولید عسل در استان 20 درصد کاهش
جمعه 20 اسفندماه سال 1389 19:41
مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی استان همدان: به علت گردوغبار و تنشهای گرمایی تولید عسل در استان 20 درصد کاهش یافت. به حساب نیاوردن زنبورداری به عنوان یک شغل برای بهرهمندی از مزایای بیمه با تعرفه بخش کشاورزی را از نقاط ضعف استان در زنبورداری است/در استان دو هزار و 21 زنبوردار فعال هستند که 2.9درصد عسل کشور را تولید...
-
عکس هایی زیبا از زنبور عسل
پنجشنبه 19 اسفندماه سال 1389 15:10
در صورتی که هر یک از عکس ها باز نشد بر روی آن راست کلیک کرده و گزینه Show Picture را بزنید. عکس زنبور عسل زنبور عسل عکس حشرات زیباترین تصاویر از حشرات
-
تولید کندو با فناوری های جدید توسط شرکت هفت گوهر
دوشنبه 16 اسفندماه سال 1389 11:10
به محل زندگی زنبور عسل کندو گفته می شود .اما برای تعریف بهتر کندو چنین گفت که محل زندگی ، زاد و ولد و ذخیره مواد غذایی زنبور عسل را کندو گویند . قبل از اینکه بشر دست به پرورش زنبور عسل بزند خود زنبور ها در تنه درختان و یا شکاف صخره ها جایی پیدا می کردند و با موم بافی برای خود خانه درست می کردند .بعد از اینکه بشر به...
-
بچه دهی (Swarming )
شنبه 23 بهمنماه سال 1389 09:15
بچه دهی Swarming) )صفتی ژنتیکی است که طی آن جمعیت کلنی به دو بخش مساوی تقسیم می گردد. این عمل زنبوران عسل از نظر اکثر پرورش دهندگان صفتی نا مطلوب بشمار می آید که مخصوصاً در زنبورستان های بزرگ زنبورداران هزینه و وقت زیادی را صرف کنترل آن می نمایند . اصولاً ازدیاد تعداد کلنی ها در مدیریت های موفق غیر ضروری است اما...
-
خصوصیات فیزیکی و شیمیایی زهر رنبور عسل
جمعه 15 بهمنماه سال 1389 20:48
زهر مایعی است روشن ، تلخ مزه و دارای بوی مخصوصی است . PH آن اسیدی و در مجاورت هوا به سرعت خشک می شود . وزن مخصوص (چگالی) آن 1313 / 1 می باشد . اولین محققی که در دنیا برای جمع آوری زهر اقدام نمود و دستگاهی را ساخت (Benton . Dr ) است که هنوز دستگاه او مورد استفاده قرار میگیرد . زهر زنبور عسل در مقابل حرارت و سرما مقاوم...
-
زهر زنبور عسل
جمعه 15 بهمنماه سال 1389 20:46
زهر زنبور عسل توسط غده تولید کننده زهر زنبوران کارگز ساخته می شود و در داخل کیسه ای به نام کیسه زهر ذخیره می شود و در هنگام نیش زدن زنبور ، از طریق مجرای داخل نیش به داخل بدن حیوان نیش خورده وارد می گردد . در لارو و شفیره زهر تولید نمی شود ولی در زنبورهائی که تازه متولد می شوند مقداری زهر وجود دارد . این حال به علت...
-
انجام اقدامات اولیه در برخورد با گزیدگی ها ی زنبور
دوشنبه 4 بهمنماه سال 1389 12:09
- زنبور گزیدگی: گزش زنبورها مخصوصاً زنبورهای وحشی، بدون توجه به ظاهر آن، می توانند خطر جدی برای فرد ایجاد کنند. زنبور گزیدگی ممکن است در اثر نیش انواع زنبور مانند زنبورعسل و زنبورسرخ بروز نماید. نیش زنبورعسل ماده، به کیسه محتوی زهر متصل است و پس از گزش در زخم باقی می ماند و محتویات کیسه زهر به زخم منتقل می شود....
-
انواع زنبور عسل
جمعه 1 بهمنماه سال 1389 13:59
در هر جمعیت سالم و کامل سه نوع زنبور عسل وجود دارد : الف:یک ملکه ب:چند هزار تا چند ده هزار زنبور کارگر پ:چند صد تا چند هزار زنبور نر ملکه و همه زنبورهای کارگر ماده اند؛ فرق ایندو در این است که دستگاه تناسلی کارگران ناقص بوده و جفتگیری برایشان ممکن نیست و حال اینکه دستگاه تناسلی ملکه کامل است و امکان جفتگیری برایش...
-
استقرار ۱۱۱۵۰ کلنی زنبور عسل در لامرد
سهشنبه 28 دیماه سال 1389 19:33
ز نبورداران شهرستان های فارس و نجف آباد اصفهان با 11150 کلنی در شهرستان لامرد استقرار یافتند. به گزارش موج به نقل از جهاد کشاورزی فارس، با توجه به خنک شدن هوا و زمستان گذرانی از اوایل مهرماه سال جاری تاکنون تعداد 11150 کلنی زنبور عسل وارد منطقه شده و در بخش های مرکزی، اشکنان و علامرودشت اسکان یافته اند. اداره بهبود...
-
ملکه زنبور عسل
شنبه 25 دیماه سال 1389 18:45
طول بال ملکه نسبت به طول بدن در مقایسه با افراد نر و کارگر کوتاهتر است و شکم به نحو بارزی کشیده است . وقتی که ملکه زنبور عسل به رشد کافی رسید، با آرواره هایش درپوش سلول خود را می برد و از آن خارج می گردد. ملکه پس از خروج از سلول، ابتدا مقداری عسل می خورد،پس از آن شروع به گردش در کلنی می کند. در فاصله کوتاهی به جستجوی...
-
عکس زنبور عسل
شنبه 18 دیماه سال 1389 17:33
بهترین عکس های زنبور عسل در حالات متفاوت. حتما ببینید:
-
تشکیلات کندوی زنبور عسل
چهارشنبه 1 دیماه سال 1389 09:05
زنبورهای یک کندو شامل یک ملکه، چند صد زنبور نر ون چندین هزار زنبور کارگر می باشد. در تابستان و بهار که زنبورها فعالیت زیادی برای جمع آوری شیره دارند کندو ممکن است 5-7 کیلو زنبور داشته باشد و تعداد زنبورهای نر در این موقع زیادتر از هر موقع دیگر در کندو دیده شوند. هر یک از این دو نوع زنبور وظیفه خاصی دارند ولی منظوری که...
-
عکس العمل بدن انسان در مقابل زهر زنبور عسل
سهشنبه 30 آذرماه سال 1389 16:34
انسان در مقابل زهر زنبور عسل عکس العملهای متفاوتی از خود نشان می دهد که بستگی به درجه حساسیت افراد مختلف در مقابل این نوع زهر دارد. انواع عکس العملهای افراد مختلف بشرح زیر خلاصه می گردد: -1 حساسیت موضعی: شامل علائم درد، سوزش و متورم شدن محل نیش خورده. اکثر افراد ای نگونه عک سالعمل را از خود نشان می دهند. -2 خارش عمومی...
-
زنبورها در هوای سرد نوشیدنی گرم می نوشند!
سهشنبه 30 آذرماه سال 1389 16:32
مطالعات جدید محققان دانشگاه موناش نشان می دهد زنبورها نیز مانند انسان در یک روز سرد زمستانی به جستجوی نوشیدنی داغی خواهند بود که بدن را گرم کند. در یک صبح سرد و یخبندان هیچ چیز مانند یک نوشیدنی داغ نمی تواند به بدن انرژی ببخشد اما می دانستید زنبورها نیز در این زمینه با انسان هم عقیده هستند؟ محققان دانشگاه موناش نشان...
-
دانلود کتاب (جزوه) زنبور عسل
دوشنبه 29 آذرماه سال 1389 12:10
این کتاب یا جزوه یکی از کاملترین کتابهایی است که شما میتوانید در آن اطلاعات بسیا مفیدی را دریافت کنید. این جزوه برای کسانیکه میخواهند زنبوردار شوند بسیار اطلاعات ضروری به شمار می آید. امید است که به بهترین شیوه استفاده کنید. توجه کنید که برای استفاده باید آنرا از حالت فشرده خارج کنید. و برای مشاهده فایل احتیاج به یک...
-
عکس هایی از زنبور عسل
دوشنبه 29 آذرماه سال 1389 11:08
-
زنبوران عسل قسمت پنجم
یکشنبه 28 آذرماه سال 1389 13:19
نگهداری عسل PH عسل برابر 4 و به شدت اسیدی است ؛ بنابراین باید در نگهداری آن در ظروف فلزی خودداری کرد. چون بعد از مدتی فلز را خورده و خودش هم خراب می شود؛ که برای انسان مضر است. برای نگهداری عسل در حجم زیاد ظروف استیل گالوانیزه و برای مصارف خانگی ظروف شیشهایی ، لعابی و سفالی توصیه میشود. ظروف عسل را نباید، در باز در...
-
زنبوران عسل قسمت چهارم
یکشنبه 28 آذرماه سال 1389 13:19
اجتناب پذیری تبلور و شکرک عسل به هر حال باید دانست که در دنیا عسلی نیست که دیر یا زود به مرور زمان در اثرماندن متبلور نشود .این تغییر حالت فیزیکی بدون اینکه تاثیری در کیفیت عسل داشته باشد پدید می آید. مصرف کننده بنا به سلیقه خود می تواند یا آن را به صورت بلور (رس زده )مصرف کند یا با مایع کردن مجدد آن را بصورت اذل...
-
زنبوران عسل قسمت سوم
یکشنبه 28 آذرماه سال 1389 13:18
رُس کردن یا کریستالیزه شدن عسل اغلب تصورمیشود که عسلهای کریستالیزه شده و یا رس کرده از مرغوبیت خوبی برخوردار نبوده و شاید تقلبی باشند. این تصور صحیح نبوده بلکه کریستالیزه شدن عسل بستگی به مواد تشکیل دهندهی آن و شرایط انبار و ذخیره شدن آن دارد. بعضی از عسلها هرگز کریستالیزه نمیشوند و برخی دیگر چند روز پس از...