X
تبلیغات
نماشا
رایتل

زنبور عسل در ایران

زنبوران عسل قسمت پنجم

نگهداری عسل

PH عسل برابر 4 و به شدت اسیدی است ؛ بنابراین باید در نگهداری آن در ظروف فلزی خودداری کرد. چون بعد از مدتی فلز را خورده و خودش هم خراب می شود؛ که برای انسان مضر است.

برای نگهداری عسل در حجم زیاد ظروف استیل گالوانیزه و برای مصارف خانگی ظروف شیشه­ایی ، لعابی و سفالی توصیه میشود.

ظروف عسل را نباید، در باز در اتاق یا یخچال نگه داشت زیرا عسل، آب موجود در هوا را به شدت به خود جذب کرده و پس از مدتی، رقیق و  آبکی می­شود. عسل بوهای خارجی را خیلی زود به خود جذب می­کند؛ بنابر این نباید آنرا نزدیک موادی چون پارافین ، قیر، بنزین و ماهی­های دودی و غیره نگه داشت.

همان­طور که عنوان شد در نزد عامه عسل متبلور شده عسل تقلبی شناخته می­شود که این باور صحیح نیست ولی فروشندگان عسل برای از بین بردن شکرک و برای جلوگیری از متبلور شدن آن عسل را به مدت نیم ساعت در درجه حرارت حدود 65 درجه سانتی­گراد نگه داشته و سپس آنرا سرد می­کنند و همان را بسته بندی می­کنند تا عسل آنها شکرک نزند. چون حرارت عسل جز ذرات جامد موجود را به مایع تبدیل می­کند ومانع شکرک زدن عسل میشود .

در ضمن بهترین دما برای نگه داشتن عسل 7 تا 12 سانتی گراد است.